GREE GMV Home - Warmtepomp met warmterecuperatie

De warmtepomp met warmterecuperatie voor goedkoop sanitair warm water

De GMV5 Home is ontworpen om tegelijkertijd te voorzien in zowel airconditioning als sanitair warm water. Het maakt het mogelijk om tijdens de koelmodus gratis warm water te produceren door de afgekeurde warmte terug te winnen. Er zijn 2 soorten montages: hydraulische of directe expansie.

Sanitair warm water en tegelijk klimatisatie
Het werkingsprincipe is gebaseerd op het terugwinnen van de warmte die wordt onttrokken door de airco binnenunits in de te behandelen ruimtes om het sanitair warm water te verwarmen. GMV5 Home gebruikt deze technologie om sanitair warm water te produceren en zo de energiekosten zoveel mogelijk te verlagen.

3D Verwarming
Met de 3D-verwarmingsfunctie is het mogelijk om gelijktijdig te verwarmen via vloerverwarming, radiatoren, ventilatorconvectoren en met airco binnenunits. Dit zorgt voor een veel snellere behandeling van het klimaat en optimaliseert zo het comfort terwijl de efficiëntie van het systeem wordt verhoogd.

Zeer groot functiebereik

Tot 13 binnenunits
 

Hydraulische uitvoering

De hyrdaulische versie van de GMV5 Home is uitgerust met een hydraulische module om de verwarming en de SWW boiler van water water te voorzien, terwijl parallel de binnenunits met directe expansie kan werken. Het systeem beschikt over warmteterugwinningstechnologie, waardoor de installatie een 3-pijps recuperatiedoos wordt vermeden.

Directe expansie

GMV5 Home uitgerust met een warmterecuperatiemodule om SWW op een directe expansietank te genereren en tegelijkertijd de binnenunits te voeden. Het systeem beschikt over warmteterugwinningstechnologie, automatisch beheerd volgens de bedrijfsmodus van de DX-units.