Brink Multiple Air Supply

Zonder Toevoerkanalen, ook voor Bestaande woningen!

Het is onze ambitie om iedereen de meest excellente lucht te bieden die er is én we willen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand. Om dit te bereiken hebben wij een nieuw en uniek ventilatieconcept ontwikkeld: Multi Air Supply. Dankzij dit systeem kan nu in elke woning, nieuwe en bestaande bouw, ventilatie met WTW worden toegepast. Door gebruik van de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing wordt gezorgd voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte.

Hoe werkt het?

De basis van het systeem is een balansventilatiesysteem met WTW, een Flair of Renovent toestel. Hiermee wordt verse gezonde lucht in de woning gebracht en vervuilde lucht afgevoerd. Bijzonder aan het Multi Air Supply systeem is dat de lucht vrij in de centrale hal of overloop (trapkolom) wordt geblazen. Dus zonder toevoerkanalen. De verse lucht wordt toegevoerd via de spleet onder de deur van de verblijfsruimte en afgevoerd door de CO2-gestuurde Indoor Mixfan, een compacte mengventilator die boven of naast de deur kan worden geplaatst.

SLIMME INDOOR MIXFAN

De Indoor Mixfan is een mengventilator die wordt geplaatst boven de binnendeur of in de tussenmuur van de overloop/hal en de slaap- of woonkamer. De mengventilator is voorzien van een kleine, stille, energiezuinige ventilator en een CO2-meter.

Op basis van het CO2-percentage voert de Indoor Mixfan actief gebruikte lucht uit de ruimte af. Vanuit de hal en de overloop wordt dezelfde hoeveelheid lucht vervolgens automatisch toegevoerd.

 

ACTIEVE STURING OP KOOLSTOFDIOXIDE

De Indoor Mixfan is standaard voorzien van een CO2-sensor. Daarnaast is in de hal een CO2-sensor die connectie maakt met de WTW-unit. Door deze CO2-sturing wordt in de woning per ruimte actief vraaggestuurd geventileerd. De mate van ventileren is afgestemd op de actuele binnenluchtkwaliteit. Wanneer de luchtkwaliteit vermindert doordat er bijvoorbeeld veel mensen in de woonkamer zijn, signaleert de sensor dat en gaat de hoeveelheid ventilatie in die ruimte automatisch omhoog.

Duurzaamheid

Zo blijft de luchtkwaliteit in het hele huis continu gegarandeerd optimaal en er wordt er niet meer geventileerd dan nodig is. Dat is energiezuinig en maakt deze manier van ventileren duurzaam.